Werkbanken

Werkbanken

Voor de vakman en hobbyist is een goede werkbank noodzakelijk. Als voor u de kwaliteit voorop staat bieden wij u stalen werkbanken met een beukenhouten werkblad. Met deze werkbanken leveren wij u als professionele en/of hobbymatige gebruiker een kwalitatief hoogstaand product.

Stalen frame
De werkbanken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Als werktafel maar ook als een mobiele of verrijdbare werkbank. De stalen werkbank kan uitgevoerd worden met open vakken, deuren en/ of lades. Afhankelijk van uw beschikbare ruimte kunt u kiezen tussen verschillende breedte- en lengtematen. We bieden voor elke toepassing een geschikte afmeting, smal of breed / lang of kort, voor iedere ruimte hebben wij een werkbank (oplossing).

Beukenhouten werkblad
Het massieve houten werkblad is gemaakt van verlijmt beukenhout. Beukenhout is een harde houtsoort, heeft een warme uitstraling en is duurzaam in gebruik. Een zware bankschroef op bevestigen is geen probleem. Het blad steekt in alle geval rondom over ten opzichte van het frame en heeft een diepte van 60 (dikte 3cm) of 70cm (dikte 4cm). De breedte welke leverbaar zijn: 60cm, 120cm en 170cm (bij 60cm diep) en 75cm, 150cm, 200cm (bij 70cm diep).

Beukenhout is een natuurproduct en wordt veelal binnen gebruikt omdat het eventueel kan vervormen als gevolg van temperatuurverschillen en veranderde luchtvochtigheid. We raden u daarom ook aan het oppervlakte elke 6 maanden met lijnolie te behandelen.

Basis of Module systeem

We bieden u twee verschillende soorten werkbanken aan, het basis systeem en het module systeem. Beide systemen hebben ieders hun eigen eigenschappen. Het verschil tussen de beide systemen zit onder andere in:- Kwaliteit van het staal - Afmeting en dikte van het werkblad - Opbergmogelijkheden, afmeting van de werkbank, laden en kasten - Draagvermogen- Kleurcombinaties en uiterlijk

Hoe kiest u uw werkhoogte?

Het basis systeem wordt standaard op een werkhoogte van 84cm geleverd. Voor het module systeem is de standaard werkhoogte 87cm. Deze werkhoogtes wordt in de praktijk gebuikt om aan te zitten of voor het werken aan hoge. Kiest u ervoor om veelal staand te werken, dan wordt de optionele hoogte van 95cm aanbevolen. Bij de optionele hoogte worden de complete zijwanden uitgewisseld voor de hogere variant, om zo de kwaliteit en het draagvermogen van de werkbank te kunnen garanderen. De ruimte tussen de vloer en de onderkant van de werkbank wordt hiermee verhoogt.

Gericht op staand werk adviseert de ARBO voor voldoende been- en voetruimte en een werkhoogte hoogte via de volgende afbeelding.

werkhoogte arbo

Onze werkbanken voldoend aan deze eisen. Een lichaamslengte van 185cm komt neer op de werkhoogte van 95cm. Mocht u langer zijn dan 200cm bieden wij u ook nog de mogelijkheid om de basiswerkbank te verhogen naar een werkhoogte van 100cm.

Wilt u niet zo lang staan? We bieden ook een ergonomische kruk aan met een PU-schuim zitvlak heeft en in hoogte verstelbaar is. Door de 5 zwenkwielen kunt u zich makkelijk en snel verplaatsen.

Advies

Het samenstellen van de juiste werkbanken voor uw situatie kan lastig zijn. Mocht u vragen hebben, neem contact met ons op of kom langs in onze showroom voor persoonlijk advies.

Van hoog naar laag sorteren

1-21 of 149

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-21 of 149

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5