Basis werkbanken

Basis werkbanken

We leveren onze basis werkbanken niet alleen aan particulieren, maar ook aan industriële bedrijven zoals bijvoorbeeld de auto-, motor- en fietsbranche.

Voordelen van de basis werkbanken zijn:
- Stabiele staalplaat voor de gehele werkbank van 1,0mm dik.
- Solide handgrepen gemaakt van glasvezelversterkt kunststof
- Massief beuken blad 30mm dik, belastbaar tot 300kg
- In hoogte verstelbare poten voor het waterpas zetten van de werkbank
- Afsluitbare deuren inclusief reserve sleutel
- Schuifladen met dubbele geleiderollen, met uitschuifbeveiliging en belastbaar tot 25kg.
- Montage middels een duidelijke handleiding voorzien van afbeeldingen.
- Verkrijgbaar in 3 kleurencombinaties.

Kiest u voor laden, deuren of een zitvak?

De laden zijn voorzien van zware geleidingsrollen voor een comfortabel en duurzaam gebruik. De laden zijn voor 80% uittrekbaar waardoor u overzichtelijk uw producten kunt terugvinden en zijn belastbaar tot 25kg.

Achter de deur zit een groot open vak, waar u met gemak een of meerdere gereedschapskoffers naast elkaar kunt plaatsen. Mocht u juist kleinere voorwerpen willen opbergen, dan biedt ons legbord een uitkomst. De legplank is eenvoudig te monteren en zorgt voor nog meer opbergruimte.

Een aantal basis werkbanken hebben een vrije ruimte in het midden of aan de zijkant. Deze vrije ruimte is geschikt om een verrijdbare ladekast of gereedschapswagen in te plaatsen of is als zitruimte te gebruiken. Het grote voordeel van zittend werken is dat u uw rug kunt ontzien bij kleine en precieze werkzaamheden.

Toebehoren werkbank

Als ladeindeling bieden we een drie tal opties, een antislipmat, schuiflade indeling of een set met losse uitneembare bakjes. Bekijk de toebehoren hier.

De rubberenmat is de meest voorkomende toepassing. Het beschermt uw producten en voorkomt dat deze gaan schuiven in de laden.

De schuiflade indeling, ook wel bestekbak genoemd, bestaat uit 5vakken in 3 verschillende afmetingen. Hierin wordt het gereedschap geordend opgeborgen.

Voor het opbergen van kleinere producten zoals bijvoorbeeld boutjes en moertjes hebben wij een set met losse bakjes in ons leveringsprogramma. Het voordeel van de deze bakjes is dat deze per stuk uit de laden genomen kunnen worden, wat praktisch is voor het aanvullen en uitnemen van de onderdelen.

Tevens hebben we een opbergkist waarin de bakjes geplaatst kunnen worden om zo makkelijk mee te nemen naar de werkplek.

Extra schuiflade onder de werkbank

Bij de optionele werkhoogte van 95cm en 100cm is het mogelijk om een extra onderlade van 12 centimeter te plaatsen. De onderlade is in 2 verschillende breedtes beschikbaar. Geschikt voor de 60cm bijzettafels, 120cm en 240cm werkbanken.

De brede schuiflade is uitermate geschikt voor het opbergen van lange voorwerpen. Uiteraard bieden we voor de lade ook een speciaal op maat gemaakte antislipmat aan.

Met een extra onderlade blijft er voldoende ruimte aan de onderkant over om de vloer schoon te maken of om met uw voet onder de werkank te komen. Op deze manier kunt u toch tegen het werkblad staan.

Bankschroef monteren of (kolomboor)-machine plaatsen?

De bijzettafel of werkbank is uitermate geschikt om een machine op te monteren. Daarbij is het van belang dat de werkbank waterpas staat. Dit kunt u bewerkstelligen met de verstelbare poten. Dit is de basis voor het plaatsen van apparatuur op de werkbank.

Uiteraard kunt u er ook een bankschroef op monteren. Bankschroeven zijn leverbaar in verschillende maten met afmetingen 100mm, 125mm en 150mm. Deze afmeting geeft de bekbreedte aan. Onze rode bankschroeven zijn gelast en voorzien van een degelijk aambeeld, een pijpenklem en een verstelling van de geleiding. De keuze voor de afmeting van de bankschroef ligt aan de werkzaamheden. Voor fijn mechanische werkzaamheden voldoet een bankschroef van 100mm prima. Voor universeel gebruik adviseren wij de bankschroef van 125mm. Voor zware werkzaamheden is er nog een 150mm uitvoering. De bankschroeven zijn allemaal voorzien van montagegaten. De montage is eenvoudig en snel te realiseren. Voor de montage is het gebruik van slotbouten een pre. De bolle kant van de slotbout dient aan de onderzijde van het blad te worden gemonteerd. Dit is erg praktisch en valt weg in de laden waardoor er geen opbergruimte verloren gaat. Wilt u toch liever uw eigen werkbank opbouwen uit modules. Bekijk onze module werkbanken dan hier.

Van hoog naar laag sorteren

1-21 of 116

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-21 of 116

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5